Go to Top

Dr. Bodó László

Dr. Bodó László

dr bodo

ortopéd szakorvos, baleseti sebész
 
térdízületi problémák, Arthroscopia, szalagpótlások, ízületi porcfelszín kezelések specialistája

Dr. Bodó Lászlónak már kisgyermek korában feltámadt a természettudományok iránti érdeklődése, amelyet tanulmányai egyenesen irányították a gyógyító szakma felé.

Orvostudományi tanulmányait szülővárosában , Pécsett kezdte, majd a budapesti Semmelweis Egyetemen fejezte be. Roppant szerencsének tartja, hogy közvetlenül ezután az akkori Magyarország legfejlettebb ortopédiai szakintézményekben kezdhette meg a munkát és szerezhette gyakorlati ismereteit.

Mély szakmai tisztelettel és szeretettel beszél tanárairól és mentorairól Dr. Béres Györgyről, és Hangodi László professzorról. Őszintén büszke arra, hogy a sport- és mozgássebészeti gyakorlatot a magyar legmagasabban kvalifikált szakemberei mellett tanulhatta.

Ortopéd sebészeti szakvizsgát 2003-ban tett, amelyet 2005-ben Baleseti sebészet szakvizsga követett.

Műszaki érdeklődése már a kezdetektől a sebészetben alkalmazható új megoldások, új módszerek fejlesztésére irányította. Szerencsének tartja, hogy jelentős fejlesztéseket hajthatott végre a térdizületi szalagsebészetben egy saját fejlesztésű ínpreparáló készülék, később egy speciális implantátum kifejlesztésével.

Dr. Bodó László szabadalma alapján gyártott műszer ma már széles szakmai ismertségnek és használatnak örvend.

Egy 15 évvel ezelőtti belgiumi tanulmányúton olyan szakmai minőséget, és technikai megoldási lehetőségrendszer alkalmazását állította fel saját környezetében is felállítandó célként, amelyet ma már Magyarországon is sikerült biztosítani.

Szabadidejét a lovak és a sportlövészet szerelmeseként szívesen tölti a szabad levegőn. A lövészetben találta meg azt az elfoglaltságot, ami a sporton túl egyfajta bizonyosságot jelent számára arra nézve, hogy a precizitás, a pontosság, a koncentráció nemcsak a hivatásában, de az élet más területén is alapfeltétel.

Meggyőződése, hogy a betegei nem pusztán azért keresik személyesen őt, mert biztosak szeretnének lenni abban, hogy a műtéti beavatkozás sikeres lesz, hanem egy megerősített bizalmat látnak egy általuk ismert betegtárs orvos-ajánlásában.