Go to Top

Dr. Pataky Gergely

pataki_dr

Dr. Pataky Gergely

plasztikai sebész

Sebész, plasztikai sebész szakorvos, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen diplomázott.

Diplomamunkáját a kézsebészeti feltárások anatómiai alapjairól írta.
1995-től a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet-, és Fejlődéstani Intézetének díjas demonstrátora volt.

Sebész szakorvosjelöltként a németországi Knappschaftskrankenhausban (Bottrop), plasztikai sebész szakorvos jelöltként a németországi (Schleiden) Szent Anton Kórház Plasztikai Sebészetén szerzett gyakorlatot.

Tanulmányai során Brazíliában világszerte elismert plasztikai sebészeti képzőhelyeken tanulhatta a szakmát.

Ösztöndíjasként Hollandiában és az USA-ban töltött hosszabb tanulmányutakat.

Hazatérte után 1 évig az Állami Egészségügyi Központ Esztétikai Plasztikai Sebészeti Részlegén, illetve Plasztikai és Égési Részlegén további szakképzéseket végzett, majd 2010-ig a Szent István Kórház Égési és Plasztikai Sebészeti Osztályán dolgozott főállásban.

2010-ben alakította ki saját plasztikai sebészeti magánrendelőjét Budapesten, ahol az általa megálmodott környezetben és minőséggel fogadja, kezeli pácienseit.

2010 óta a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjében működő Kútvölgyi Premium Egészségközpont és Kórház Plasztikai Sebészet alapítója és vezetője, ahol célja a legmagasabb szintű plasztikai-esztétikai sebészeti ellátás.

Vezetője a Szt. János Kórház Gyermeksebészeti Osztályán működő plasztikai sebészeti ambulanciának, ahol gyermekeken végez helyreállító plasztikai sebészeti műtéteket.

Részt vett számos szakmai világkongresszuson előadóként, és több külföldi szakmai lapban publikált (pl. az amerikai vezető plasztikai sebészeti folyóiratban – Plastic and Reconstructive Surgery).

Számos hazai és nemzetközi szépségverseny zsűrielnökének és fővédnökének kérték fel. 2011-ben három rangos szépségverseny, a Miss Bikini International, a Miss International és a Miss Hungary döntőjének zsűrielnöke volt. Zsűrizett a Miss Alpok-Adria, a Miss Winter és a Magyarok Világszépe szépségversenyen is.

2010-ben német kollégájával az ázsiai Bangladesben hozott létre missziót, ahol rászoruló gyermekeken és nőkön segítenek helyreállító plasztikai sebészeti műtétekkel.

Külföldi tanulmányok, munkahelyek:

Hollandia 1996 (Amszterdam, – alapképzés és plasztikai sebészet)
Brazília 1997, 2001 és 2004 (Sao Paulo – Prof. Ferreira és Rio de Janeiro – Prof. Pitanguy, – plasztikai sebészet)
Írország 1998 (Portlaoise, – szülészet és nőgyógyászat)
Németország 1998, 2001-2006 (Bonn, Bottrop, – sebészet)
Ausztrália 2001 (Sydney, – sürgősségi és baleseti sebészet)
Németország 2006-2008 (Bottrop és Schleiden, – plasztikai sebészet)
USA 2010 (Az Amerikai Plastic Surgery Research Foundation meghívására – plasztikai sebészet), 2012
Egyéb végzettségek: egészségügyi szakközgazdász és egészségügyi menedzser

Tisztségvállalások: Az 1999-ben alapított, a magyarországi szakorvos-jelölteket képviselő érdekképviseleti szervezet, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke volt 2001-2003-ig. A szövetség a szakorvosképzés minőségének javításáért, tágabb értelemben az egészségügy rendszer reformjáért küzd.

Pataki doktor tagja többek között a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak, a Társaság Esztétikai Szekciójának, a Német Plasztikai-, Helyreállító és Esztétikai Társaságnak és a Német Sebész Társaságnak. Tagjaként tartja számon a Magyar Kézsebész Társaság és a Magyar Égési Egyesület is. Vezetőségi tagja a Semmelweis Egyetem Baráti Körének, valamint alapító tagja az Európai Plasztikai Sebészeti Kutatási Társaságnak.