Go to Top

Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászati vizsgálatról

A vizsgálat, mint minden szakterületen a kórelőzmény (anamnézisének) felvételével történik, azaz részletesen kikérdezi Önt, elsősorban a bőrre vonatkozó, korábbi betegségeiről is. Fontos, hogy ha van korábbi dokumentuma és laborlelete, azokat mindig hozza magunkkal a vizsgálatra, mert az orvosnak hasznos információval szolgálhat. Ezután a bőrgyógyász az elváltozott bőrfelület, képlet vizsgálatát végzi el. Amennyiben szükséges, egy speciális, belső világítással és nagyítóval ellátott eszközzel, az ún. dermatoszkóppal közelebbről is megvizsgálja a bőrt.

Szolgáltatásaink:
• Bőrgyógyászati vizsgálat, tanácsadás és személyre szabott kezelési javaslat
• Dermatoszkópos vizsgálat (anyajegy vizsgálat, bőrgyógyászati rákszűrés)
• Jóindulatú bőrelváltozások eltávolítása hagyományos sebészeti módszerekkel illetve elektrocauterizációval
• Vírusos szemölcsök kezelése
• Gyermek-bőrgyógyászati vizsgálat

Melanoma (bőrrák) szűrés: az anyajegyek szűrővizsgálata során a teljes bőrfelszín műszeres átvizsgálása, a rosszindulatú bőrdaganatok vagy arra gyanús elváltozások felderítése. Napozással, fényvédelemmel kapcsolatos tanácsadás.

Jóindulatú bőrnövedékek (fibromák), időskori bőrelváltozások, nem festékes, ér eredetű anyajegyek és vírusos szemölcsök elektrosebészeti eltávolítása.

Allergiás bőrbetegségek, csalánkiütés, ekcéma, atopiás dermatitis, bőrszárazság, pikkelysömör kezelése. Krónikus bőrbetegségekkel kapcsolatos életviteli tanácsadás.

Gombás fertőzések (körömgomba), vírusok (herpes, szemölcsök) és baktériumok okozta bőrbetegségek gyógyítása.
Kozmetológiai panaszok: acne (pattanásos bőr), seborrhoea, faggyútermelési zavarok, rosacea komplex kezelése.

Hajhullás különböző formáinak és a fokozott szőrnövekedéssel járó zavarok kezelése.

Terápiák
A bőrgyógyász különböző gyógyszereket, krémeket, kenőcsöket, fürdető szereket, gombaölő tablettákat és allergia elleni készítményeket, valamint ha szükséges, antibiotikumot rendel a beteg részére. Amennyiben szükséges elküldhet laborvizsgálatra, egyéb szakorvosi vizsgálatra, például belgyógyászatra, hogy más szervrendszerek érintettségét, betegségeit kizárja.