Go to Top

Alakformálás

Zsírleszívás
Az egészséges életmóddal meg nem szüntethető zsírpárnák eltávolítására, a zsírleszívás végleges megoldást tud nyújtani. A műtét érinthet egy, vagy több testrészt is, gyakoribbak a toka,felkar,has,derék,bicepsz tájékon végzett beavatkozások. A zsírleszívást altatásban, vagy helyi érzéstelenítésben végzik, és körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe. A változás azonnal látható, a végleges állapot pár hónap után áll be. A beavatkozást követően duzzanatok, véraláfutások jelentkezhetnek az érintett területen, a varratszedésre egy hét múlva kerül sor. A műtét utáni 4-6 hétben speciális alakformáló ruha viselése szükséges, mely segíti a végleges forma kialakulását.

Zsírátültetés – saját zsír átültetése
A különböző implantátumok és töltőanyagok mellett, a pácienseknek lehetősége van a saját zsírral történő feltöltésre. Ennek előnye, hogy allergiás reakciótól, illetve túlérzékenységtől nem kell félni. Saját zsír átültetése során úgy távolítják el a zsírsejteket, hogy azok a lehető legkevésbé sérüljenek. A leszívott zsírsejteket megtisztítják, és átültetésre alkalmas formába hozzák. Ezt követően fecskendőbe kerül, majd a plasztikai sebész beinjekciózza a korrigálandó területre. A kezelés végén a szakember kíméletes masszázzsal egyenletesen eloszlatja a feltöltött anyagot. A beavatkozást helyi érzéstelenítés mellett végzik. Fontos, hogy a kezelt területet a beavatkozás után néhány napig kímélni kell az erős mozgatástól. Területtől függően a befecskendezett zsírsejtek 20-80%-a felszívódik majd, de a kezelés után pár héttel ez a mennyiség korrigálható.

Hasplasztika
A hasplasztika eltávolítja a felesleges szöveteket, feszesíti a megereszkedett has bőrét, korrigálható vele a meglazult hasfali izomzat, valamint a zsírfelesleg is eltávolítható. A hasplasztikára altatásban kerül sor, a műtét kb. 2-3 órát vesz igénybe attól függően, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség (mekkora az eltávolítandó bőr- és zsírfelesleg). A hasplasztika során a műtéti metszés ívelt vonalban a két csípőcsontot összekötve a szeméremdomb feletti barázdában halad. A vágás hossza az eltávolítandó bőr nagyságától függ. A plasztikai sebész megpróbál a bikini vonalában vágni, de előfordulhat, hogy erre nincs lehetősége. A bőrfelesleget úgy távolítják el, hogy a bőrt a bőralatti zsírszövettel együtt felpreparálja az egész hason a bordaívekig, majd a felesleget eltávolítja. Szükség szerint itt lehetőség nyílik a meggyengült hasfali izomzat megerősítésére. A köldököt eredeti magasságának megfelelően áthelyezi, esetleg kialakítja a plasztikai sebész. Előfordul, hogy a jobb eredmény és a hastáji zsírszövet eltávolítása érdekében a hasplasztikát zsírleszívással kombinálja a plasztikai sebész. A beavatkozás után nyomókötést és/vagy egy speciális hasplasztika utáni ruhát, ún. haskötőt adnak, melyet a műtétet követő 4-6 hétig viselni kell.