Go to Top

Egyéb plasztikai beavatkozások

Anyajegy eltávolítás
Az anyajegyek többsége ártalmatlan, színük és formájuk sokféle lehet, azonban szükséges hogy odafigyeljünk, mert az atípusos anyajegyeket (általában veleszületett), melyekből bőrrák alakulhat ki, csak szakorvos tudja felismerni. Az anyajegy eltávolítását indokolhatja esztétikai-, vagy funkcionális zavar. A rövid beavatkozás során, érzéstelenítés mellett, a problémás anyajegy hideg késsel (szike) kimetszésre kerül. Az eltávolított anyagot minden esetben szövettanra küldjük, a rosszindulatú folyamatok kizárhatóságáért. A kezelést követően 1 hét fizikai kímélet javasolt, az arc melegítése (napozás, szolárium, szauna) kerülendő.

Hegkorrekció
A heggel gyógyuló sebek között (hypertrophiás, atrophiás, keloidos), az esztétikailag csúnyán gyógyulók, vagy funkcionális problémákat okozók plasztikai beavatkozás útján könnyen eltávolíthatóak, korrigálhatóak. A hegesedés folyamata körülbelül 1 évig tart, ez idő alatt a heg puhul, fehéredik, így ennél korábban nem is ajánlatos hozzá nyúlni.

Intim plasztika – kisajak, nagyajak
A túlfejlett kisajkak gyakran okoznak problémát nemcsak az intim együttlétek során, hanem akár a sportolás, a munkavégzés vagy bármilyen szabadidős tevékenység során. Az állapot oka alkati, örökletes tulajdonságként megjelenő, kisebb fejlődési rendellenességként fogható fel. A korrekció során nemcsak a kisajkak méretét, de alakját is megváltoztatjuk. A műtétet felületes altatásban végezzük. A sebfájdalom enyhe, 2-3 nap alatt spontán is szűnik, de az első napokban mérsékelt. Tejsavas irrigálást, nagyon szigorú higiéniát javasolunk. A szexuális kapcsolat a teljes gyógyulásig tilos, ez általában 3 hetet jelent. A végleges állapot kialakulása kb. 2-3 hónapig is eltarthat. A beteg a műtét után nem sokkal, rövid pihenést és elbocsátás előtti ellenőrző vizsgálatot követően, kísérővel otthonába távozhat.
A nagyajak vékonyítás (zsírszívással) és vastagítás (saját zsírral való feltöltéssel), illetve a szeméremdomb különböző korrekciói (ugyanezen eljárásokkal) tartoznak ide. Sokszor ezen eljárásokat hasplasztikával vagy combplasztikával kombinálva végezik, így a bőr (pl. szeméremdomb) megfeszítésére is mód nyílik. A feltöltéshez használt saját zsírt leszívhatják a has, a derék, a comb vagy a fenék területéről is, alakformálást is elérve ezzel.