Go to Top

Mellplasztika

Mellnagyobbítás – implantátummal, saját zsírral
A fejletlen, kis méretű, vagy a szoptatást követően megkisebbedett, megpuhult mellek méretének megnövelésére javasolt eljárás, melyet implantátum beültetésével végzünk. A mellplasztika műtét elvégezhető a pubertás után, akár a szoptatás előtt is. Formáját, nagyságát és árát tekintve igen széles skála áll rendelkezésre. Klinikánkon kerek formájú implantátumok behelyezésére van lehetőség. A kb. egy-másfél órás, többnyire altatásban végzett mellplasztika műtét során ültetjük be az implantátumot. A műtét után néhány napig folyamatosan csökkenő mértékben kisebb kellemetlenséggel, fájdalommal, húzó érzéssel kell számolni. A 10-14. napon távolítjuk el a varratokat, és ezzel le is zárul az elsődleges kíméleti időszak. Testedzés, intenzív fizikai munka végzése, azonban csak fokozatosan javasolt. Melltartó viselése legalább 6-8 hétig ajánlott.

Mellfelvarrás – Mellkisebbítés
A megereszkedett, lógó mellek nem csak esztétikai, de egészségügyi problémát is okozhatnak, melyek megelőzésére-, illetve megszüntetésére a mellfelvarrás, vagy mellkisebbítés végleges megoldást nyújthat. A beavatkozás célja a szimmetrikus, optimális méretű mellek elérése. A műtét során csökkentik a mell méretét, a bőrt pedig az új mérethez igazítják. A mellek méretétől függ, hogy elegendő-e egyedül mellfelvarrást végezni, vagy mellkisebbítésre is szükség van. Ez esetben az operáció a mellállományt is érinti, annak egy része eltávolításra kerül. A szoptatásra való alkalmasság csökken, de nem szűnik meg. A 10-14. napon távolítjuk el a varratokat, és ezzel le is zárul az elsődleges kíméleti időszak. Testedzés, intenzív fizikai munka végzése, azonban csak fokozatosan javasolt. Melltartó viselése legalább 6-8 hétig ajánlott.

Férfi mell kisebbítéses, mellizom implantátum
A férfiak esetében a nőiesen megnövekedett mell az orvosi problémák mellett komoly pszichés terhet is jelenthet. E műtéti eljárás, a mirigy-állomány túltengés és helyi zsírlerakódás nyomán, a férfi mellkas mellszerű képződményét korrigálja, távolítja el. Az eredmény azonnal látható, a teljes gyógyulás körülbelül egy hónap, a mell a végleges formáját két hónap alatt nyeri el. A műtéti hegek fokozatosan halványulnak, e beavatkozás esetében szinte nyom nélkül gyógyulnak.